« Takaisin

Leading Mentor Tomi Dahlberg

Leading Mentor Tomi Dahlberg on kokenut tietotekniikan hyödyntämisen johtamisen asiantuntija, joka on toiminut mm. tietojenkäsittelyn vierailevana professorina nykyään Aalto-yliopistoon kuuluvassa Helsingin Kauppakorkeakoulussa.

Tomin osaamisalueeseen kuuluu mm. kriittisen liiketoimintatiedon ja Master Datan hallinta, innovaatiojärjestelmät ja IT Governance.

Tomi on MDM-työpajan puheenjohtaja.

”Olen vuosia tehnyt töitä IT:n liiketoimintakeskeisen johtamisen kehittämiseksi maassamme johtajana ja tutkijana sekä nykyisin myös mentorina. Näkemykseni on, että tietotekniikka, tietotekniset palvelut ja tieto laajasti ymmärrettynä on Suomelle merkittävin tuottavuuden lisäämisen ja talouskasvun lähde. Samalla se on selviytymiskeinomme nopeasti muuttuvassa maailmassa. Tuottavuutta ja kasvua ei enää voida saada aikaan tietotekniikkaa lisäämällä vaan käyttämällä IT:tä ja tietoa toiminnan kehittämiseen ja uuden liiketoiminnan synnyttämiseen. IT:n ja tiedon liiketoimintakeskeinen johtaminen on tärkein keino näiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. Tekemieni lukuisten tutkimusten mukaan liian harvat organisaatiot osaavat tämän taidon ja tässä pyrin auttamaan heitä.”

Tomilla Dahlbergilla on monipuolinen yli 25 vuoden mittainen kokemus erilaisissa johtamistehtävissä, joista tärkeimmät ovat:

  • Leading Mentor Oy, CxO Mentor Oy 2010-
  • Amos Partners Oy, hallituksen puheenjohtaja, 2009-, Ineo Oy, hallituksen jäsen 2010-
  • Pintavision Oy, CTO & hallituksen puheenjohtaja 2004-2009
  • Radiolinja Oy, palveluliiketoiminnan johtaja & Group CIO 2001-2004
  • Suomen Vientiluotto/Leonia/Sampo, CIO, S/EVP ja CEO 1991-2001
  • Suomen Optiomeklarit 1988-1991.

Näiden tehtävien ohella Tomi Dahlberg on työskennellyt osa-aikaisena tietojärjestelmätieteen professorina, tutkimusjohtajana ja senior researcherinä vuodesta 2000 Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa, Jyväskylän yliopistossa ja Turun kauppakorkeakoulussa. Hän on Suomen standardisointiliiton  IT:n hallintatavat –seurantaryhmän (SR-308) puheenjohtaja ja kansainvälisen kehittämiskomitean jäsen, CIO  of the  Year –valintaraadin jäsen ja puheenjohtaja ”alusta lähtien” eli vuodesta 2005, ItSMF Fi tutkimustoimikunnan jäsen, ISACAn Academic advocate ja  Tekesin digitaalinen tuotetieto ohjelman johtoryhmän jäsen. Tomi on osaamisalueillaan auttanut lähes sataa organisaatiota, kirjoittanut runsaasti artikkeleita ja puhunut vuosittain kymmenissä tilaisuuksissa.Tietoviikko-lehti on valinnut Tomin Suomen sadan tivi-vaikuttajan joukkoon vuodesta 2005 lähtien.

Tomi Dahlbergin vastuualueena Turun kauppakorkeakoulussa on kehittää GITM ja IMMIT tietohallintojohtamisen maisteriohjelmia sekä CIO Academy Learning Society tohtorikoulutusohjelmaa. Lisäksi hän on mukana Jyväskylän Yliopiston kauppakorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen menestyksen strategia  tietohallintojohtamisen syventämisvaihtoehdon (Avance MBA) toteuttamisessa. Tieteellisen tutkimuksen lisäksi hän on ollut vuodesta 2009 mukana Tietotekniikan liiton IT-barometritutkimuksen toteutuksessa ja toteuttanut myös yrityskohtaisia tutkimuksia.

Tomi Dahlbergin julkinen profiili on LinkedInissä.

Kiinnostuitko? Tietoja yrityksestäOta yhteyttä myyntiin tai jätä yhteydenotto- tai tarjouspyyntö!