Share |

Referenssilausuntoja mentoroinnista

"Olemme hyödyntäneet CxO:n mentorointia useamman vuoden ajan monen johtajamme apuna. Kokemukset ovat olleet poikkeuksetta erittäin positiivisia. Minuun on tehnyt vaikutuksen se, miten huolella sopiva mentori kuhunkin mentorointiprosessiin valitaan. Pidän erityisesti myös siitä, että mentori on puhtaasti auttamassa – myyminen on ulkoistettu itse mentorisuhteesta. Suosittelen lämpimästi!"

Anssi Räsänen, talousjohtaja, Veho


”Mentorointi on loistava itsensä ja ajattelunsa kehittämisen muoto.”


Timo Lappalainen, perustaja, TrueDiamonds Oy


”Mentorointi vie mielentilaan, jossa kaikki on mahdollista. Mentorin kanssa löydät vastauksia siihen ”miksi.”  Ja hän osaa kertoa esimerkkejä siitä, ”miten” ja auttaa sinua oivaltamaan itse.”

Tarja Törmänen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Wulff-Yhtiöt Oyj


”Mentoreilla ei ole neuvoja antaessaan myöskään jonkin muun asian myyminen päällimmäisenä mielessään.”

”Perinteiseen konsultointiin verrattuna pidän mentoria uskottavampana sparrauskumppanina, koska mentorilla ei ole sidoksia tai intressiä softaprojektien tms. myymiseen.”

Tomi Pienimäki, CIO, Itella Oyj (nykyään CEO, Jolla)


”Mentorointi kasvattaa ihmistä ja sulattaa muureja. Mentorointi kasvattaa ihmistä, joka taas säteilee myös ympäristöön.”

Merja Riimukallio, Hankintajohtaja, Veho Group Oy Ab


”Hyvä mentorointi parantaa johtamista ja työhyvinvointia kaikilla aloilla.”

Seppo Pulkkinen, Tutkija, Jyväskylän Yliopisto


”CxO:n kokemus ja ammattimaiset menetelmät luovat vankan pohjan hyvin onnistuneelle mentoroinnille.”

Seppo Louhikko, Owner, Extended DISC Finland


”CxO:n mentorointi on ammattimaista! CxO:lta löytyy substanssiosaamista moneen tarpeeseen.”

Matti Laakso, VP Business Development, NesteOil Oyj


“CxO:n mentorointi on intensiivinen, syvällinen ja haastava suhde. Mentori ei päästä helpolla ja jättää pohtimaan asioita syvällisesti.”

Anssi Räsänen, Talousjohtaja, Veho Group Oy Ab


"CxO:n mentorointi on yksilön parhaiden puolien tunnistamista ja hyödyntämistä koko organisaation hyväksi. Mentorointi nostaa vahvuudet esiin!”

Antti Koskelin, CIO, Konecranes Oyj


”Mentorointi on erinomainen johtamisen kehittämisen väline.”

Matti Vanhanen, toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto


”Onnistunut mentorointi on kuin tarjottu illallinen, missä palvelu on pelannut, viini ollut sopiva, ympäristö mieleenpainuva, ruoka ja raaka-aineet puhtaat ja maut sopusoinnussa niin kuin sävelet Bachin koraalissa. Kun nousen pöydästä mielessä ei pyöri laskun loppusumma, vaan tyytyväisyys; Kyllä tästä kannatti maksaa ja vielä tipit päälle. Astun ulos yöhön ja maailma näyttää aivan erilaiselta.”

Dick Karlsson, Paroc


”Hyvä mentorointi on kuin yhteensopivan tanssiparin valssi, jossa pari pystyy sopeuttamaan tanssiaskeleensa vaivattomasti musiikin ja ympäristön muuttuessa.”

Peter Solin, Senior Advisor, Paroc


”Vuosia sitten mentorini neuvoi minua silloin hullulta tuntuvilla ideoilla. Nyt olemme neuvojen ansiosta Suomen tehokkain ja johtava rengasliike.”

Marko Rantanen, toimitusjohtaja, Rengas Turku Oy


"Mentorointi on auttanut minua, uutta esimiestä, hahmottamaan vaativia kokonaisuuksia ja antanut paikan reflektoida työtä ulkopuolisen avulla. Mentoroinnin avulla olen saavuttanut varsin nopeassa ajassa henkilöstön luottamuksen ja arjen työn sujuvuuden, joka nyt toisen puolen vuoden aikana mahdollistaa siirtymisen johtamisen näkökulmasta syvemmälle. Mentorointi nopeutti prosessiani uutena esimiehenä."

Kati Komulainen, kehittämispäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu