Mentorointi vs muut menetelmät

CxO:n näkemyksen mukaan mentorointi on muihin menetelmiin nähden ylivoimainen kehittymisen menetelmä:
  • konsultointiin verrattuna mentorointi on selvästi ihmiskeskeisempää ja paljon ketterämpää. Mentori ei tee asiakkaan töitä, vaan auttaa asiakastaan tekemään työnsä paremmin ja tehokkaammin.
  • coachingiin verrattuna mentorointi on tehokkaampaa, koska mentori on mentoroitavan kollega - mutta kokeneempi. Kysymysten lisäksi mentori tarjoaa vaihtoehtoja ja vastauksia. Lisäksi CxO:n mentoriverkosto on jokaisen mentorin tukena.
  • koulutukseen verrattuna mentorointi on tarvelähtöisempää ja henkilökohtaisempaa; mentorointi keskittyy vain alueille, joilla mentoroitavalla on tarve kehittyä. Niinpä mentorointi on koulutusta syvällisempää ja mentori pystyy käyttämään hyväksi uusinta tietoa.
  • sisäiseen mentoriin verrattuna ammattimentori kykenee tuomaan mentorointiin mukaan ulkopuolisen näkemyksen, kokemuksen ja tietoa. Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, sanotaan: ammattimentorin avulla mentoroitava kykenee aikaansaamaan muutoksen paremmin kuin sisäinen mentori. Ammattimentorilla ei myöskään ole mitään piiloagendaa niin kuin sisäisellä mentorilla saattaa olla.